Capitolul 3



Ajunsi in piata mare a orasului cei doi prieteni privesc entuziasmati la cladirile si statuile din jur. In jurul lor treceau trasuri, comercianti, unii oameni erau pe biciclete, altii coborasera de pe motociclete si stateau de vorba in mijlocul pietei.. 

-          Uita-te ii spune Guido aratand cu mainile de jur imprejur, uita-te.. Feruccio ce ti-am spus eu? Suntem la oras. Putem face orice vrem. Continua sa il indemne acesta pe Feruccio care incepu si el sa nu-si mai poata stapani bucuria de a se afla intr-un loc asa de nou, interesant si cu atatea posibilitati deschise in fata lor. 

-          Daca vrei sa faci ceva, faci. Vrei sa te eliberezi? Vrei sa strigi? Striga il incuraja Guido iar raspunsul acestuia cuprins de frenezia prietenului sau nu ezita sa apara, Feruccio sarind in sus, tipand si topaind! 

Guido sare si el dar ca sa-l potoleasca si tragandu-l mai aproape si uitandu-se de jur imprejur ii spune pe glas soptit:

-          Opreste-te! Ce-i cu tine, ai innebunit?

Nedumerit Feruccio incearca sa inteleaga cu ce a gresit. 

-          Nu poti sa te porti ca la tara ii explica acum cu seriozitate Guido. Strigai ca un nebun. Nu-I voie sa strigi! Continua prelegerea in timp ce o inainteaza printre coloane spre o straduta cu case de-o parte si de alta. In acleasi timp cu ei in strada ajunge si un barbat inalt, bine facut imbracat in haine de lucru si carand un cos, incepand sa strige din toti ranunchi:

-          Maria! Cheia!

In secunda urmatoare o doamna iesind la fereastra unuia dintre apartamentele ce ieseau din straduta arunca o cheie chiar la picioarele lui Guido, lovindu-l putin dar speriandu-l mai mult. Acesta se retrage spre Feruccio si barbatul ia cheia.

-          Vezi? Nu-i nevoie sa strigi, continua Guido, in timp ce barbatul deschide cu cheia poarta de la intrare a apartamentelor.

Leave a Reply